márc 28 2014
Milyen a paleolit kenyér?
Amikor valaki új fajta étkezésre szeretne áttérni, először el kell fogadnia, hogy lesznek olyan „kedvenc ételek” amelyek új köntösbe kerülnek. Minden étkezés, így a paleo reggeli is új színt fog kapni. A hagyományos étkezés fontos eleme a kenyér, tehát ennek a kiváltása nagyon fontos. Kell-e nélkülözni bármilyen ételt, vagy át lehet alakítani az új táplálkozási feltételeknek megfelelően? Van –e paleolit kenyér? Ha igen, akkor vajon milyen? A lényege az, hogy a búza alapanyag helyett, valamilyen olajos magnak az őrleményét használunk. Lehet ez len vagy szezámmag, de mandula vagy mogyoró lisztje is. Ebbe belekerül egy kevés szódabikarbóna és tojás. Ettől fog szépen megemelkedni a kenyerünk. Az ilyen kenyér jóval töményebb és laktatóbb, mint a sütőipar által sütött, búzából vagy rozsból készült kenyér, ebből tényleg elég egy-két szelet egy étkezéshez. Természetesen, az oldalainkon a rendelt ételek mellé kenyeret is készítünk, tehát, akinek nincs kedve vagy ideje sütögetni, megveheti tőlünk készen.